НОВОСТИ

Ђајић против дискриминације: „Свим пензионерима уплатити 30КМ на рачун за бесплатни јавни превоз“

02/12/2023

„Не треба дијелити пензионере и не треба вршити дискриминацију“, рекао је то предсједник ГрО СНСД-а Владо Ђајић на одржаном пресу испред Градске управе. Ђајић истиче да подржава одлуку градоначелника Драшка Станивуковића да сви пензионери добију бесплатну карту за јавни превоз у износу од 30КМ али да не треба постојати дискриминација, јер не користе сви пензионери исти вид превоза. Ђајић сматра да би уплатом тог износа на рачун сваког пензионера било равноправно за ову угрожену категорију.

 

 

„ Шта су криви пензионери који се не возе превозом, ако се већ дају градска, државна народна средства онда они траже, а ми то подржавамо да се свеиједном пензионеру уплати око 30КМ колико кошта мјесечна карта и да они одлуче да ли ће купити карту, да ли ће само 5 пута возити превозом, да ли ће себи купити 10л горива па долазити својим аутом или ће платити такси пар пута мјесечно и доћи уплатити трошкове итд и то је фер и мислим да би требали сви пензионери ако ће се већ давати средства да добију по 30КМ на свој рачун“, рекао је Ђајић.

Предсједник Актива пензионера СНСД-а Бањалука Младен Маринковић каже како су они од садашњег градоначелника много пута слагани и изиграни, те да више повјерења у њега немају.

 

 

„Ово је једна обмана, да израчунамо 42 хиљаде пензионера и да израчунамо тих 30КМ колико је то, да ли је то планирано буџетом?“, упитао је Маринковић.

Додатно је истакао и проблем неплаћања доприноса пензионерима, изражавајући незадовољство понашањем предсједника Удружења пензионера ПДП-а који, по његовим ријечима, мора дјеловати ванстраначки и у интересу Града.

 

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести