НОВОСТИ

Градоначелник Драшко Станивуковић уцјењује Скупштину Града

13/10/2023

Градски менаџер Бојан Кресојевић поднио је захтјев Министарству локалне управе и самоуправе да изда упозорење Скупштини града Бањалука, како је навео, због скидања тачака са дневног реда, а по приједлогу градоначелника Драшка Станивуковића. Кресојевић је заборавио напоменути да се рјешење крије у кабинету градоначелника, који крије записник буџетске инспекције у којој је утврђен низ неправилности и незаконитости у његовом раду.

 

 

Након одржане сједнице колегијума са које су скинуте 22 тачке с дневног реда Скупштине града, а која је заказана за 24. октобар, Кресојевић је по налогу градоначелника поднио захтјев Министарству локалне управе и самоуправе како би се поменуте тачке вратиле на дневни ред. Рјешење овог проблема ипак се крије код градоначелника.

Кресојевић је заборавио споменути да је Скупштина Града изричито од градоначелника тражила записник буџетске инспекције, а која је утврдила низ нерегуларности и неправилности када је у питању рад Градске управе и градоначелника.

На питање да ли ће и када доставити записник буџетске инспекције Кресојевић је одговорио: “Тек када на дневни ред буду стављене све тачке које је градоначелник Станивуковић предложио тек тада ће бити достављен и записник”

Град Бањалука кривицом градоначелника Станивуковића доведен је пред свршен чин с обзиром да се у рјешењу буџетске инспекције наводи да се одлука о извршењу буџета мора измијенити до 15. октобра (за 2 дана). Како каже Кресојевић они су ту одлуку доставили колегијуму Скупштине града, али се ова тачка није нашла на дневном реду.

Прави разлог што се ова тачка не налази на Скупштини Града налази се у томе што градоначелник није доставио записник буџетске инспекције, а на шта одборници и предсједник Скупштине Града имају право на увид.

Подсјећања ради, предсједник Скупштине Града Бањалука поднио је кривичну пријаву против градоначелника за злоупотребу положаја у којој се наводи да је Станивуковић незаконито својим најближим сарадницима подигао плате.

Након што је буџетска инспекција утврдила низ нерегуларности у раду градоначелника доставила је записник граду Бањалука у којој се налазе све поменуте незаконитости, а који ни дан данас није достављен одборницима у Скупштини Града, а што је по закону обавеза градоначелника.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести