НОВОСТИ

Спремили незгодна питања за Станивуковића: Опозиционари једва чекају сједницу

30/11/2023

Сједница Скупштине града Бањалука, која почеиње 9 часова, биће по свему судећи прилично занимљива, не само зато што ће се расправљати о новцу, него и због актуелног часа.


Главна тачна дневног реда је нацрт буџета града за 2024. годину. Предложено је да буџет износи 187,89 милиона КМ. И мада прича о милионима никад не пролази глатко, очекује се да ће актуел час бити занимљивији од расправе о нацрту буџета.

Одборници опозиције спремили су неколико незгодних питања за градоначелника Драшка Станивуковића и његов тим, а посебно се за ову прилику спремила тројка из Клуба Народни фронт – Бањалука зове.

Одборница Дијана Јешић питаће шта је са имовином Ватрогасне бригаде Бањалука, чија је судбина прилично нејасна.

– То је имовина грађана Бањалуке и ред је да знамо гдје се она налази, ко је користи и да ли су тачне приче које се проносе градом – каже Јешићева за Српскаинфо.

Друго њено одборничко питање односиће се на једну од врућих градских тема: паркинге.

-Све је више приватних паркинга у Бањалуци, па нас занима зашто Град Бањалука, који је прошле године од наплате паркинга инкасирао 4,2 милиона КМ, није изградио јавну градску гаражу или јавни паркинг – каже Јешићева.

Питања ће имати и њен колега Саша Лазић, а једно од њих ће се односити и на нетраспарентно одлучивање о називима улица у Бањалуци, које прилично интригира јавност.

Очекује се да неко од одборника опозиције постави и питање у вези са контроверзним преуређивањем подрумских просторија у згради “Екватор”, гдје је наводно срушен дио носивих зидова, а гдје се налази један од најпопуларнијих ноћних клубова у којем се окупља велики број младих.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести