НОВОСТИ

Умичевић и Пећанац за отказивање ватромета у Бањалуци по узору на друге градове: “Док се једни веселе други се муче и људи и животиње”

20/12/2023

Одборници СНСД-а у Скупштини града Бања Лука Бојан Пећанац и Маринко Умичевић по узору на многе европске градове покренули су иницијативу за отказивање новогодишњег ватромета у Бањој Луци. Разлог отказивања ватромета јесте намјера да се заштите кућни љубимци, особе са здравственим проблемима као и они најмлађи.

 

 

Како наводи СНСД-ов Умичевић на свом званичном Фејсбук налогу, на овај начин би се показала силодарност и емпатија. По угледу на друге градове, уколико дође до отказивања ватромета, новац намијењен за њега био би дониран азилима и удружењима за заштиту животиња.

“У многим градовима Европе и региона у новогодишњој ноћи неће бити ватромета. Одлуком градских власти весеље ће проћи без ватромета да би заштитили кућне љубимце, особе за здравственим проблемима и најмлађе. Господин Бојан Пећанац и ја као одборници града Бањалука предлажемо да се и ми на овај начин покажемо солидарност и емпатију, те да и градоначелник Бањалуке размотри могућност укидања ватромета током прославе Нове године”, навео је Умичевић.

Како он даље наводи, за вријеме новогодишњих празника због петарди и ватромета најчешће страдају кућни љубимци. Умичевић је изразио наду да ће се њиховом апелу придружити и удружења за заштиту животиња чиме би подигли свијест грађана и да сви имају обзира једни према другима. “Док се једни веселе други се муче и људи и животиње”, наставља СНСД-ов одборник даље и додаје:

“Ватромет изузетно лоше утиче на особе са здравственим проблемима, на особе са потешкоћама у развоју, дјецу са аутизмом и сматрам да има и других начина да се дочека Нова година, а да бука не угрожава никога”.

Подсјећања ради, на јучерашњој конференцији за новинаре у Градској управи постављено је питање градском менаџеру Бојану Кресојевићу да ли и Бања Лука по узору на друге градове планира отказати ватромет, Кресојевић није дао потврдан одговор. Да ли ће након ове иницијативе СНСД-ових одборника промијенити мишљење остаје да видимо.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести