НОВОСТИ

Elon Musk: Starlink internet uslugu naručilo 500.000 ljudi

05/05/2021

Kompanija SpaceX nastavlja razvijati svoj plan koji se odnosi na istraživanje svemira i pružanje boljih internet usluga.

osnivač i direktor Elon Musk

Prošle sedmice je SpaceX lansirao novih 60 satelita Starlink mreže, pomoću svoje kapsule Crew Dragon je s Međunarodne svemirske stanice vratio astronaute na Zemlju nakon što su okončali šestomjesečnu misiju.

 

Kompanija niže uspjeh za uspjehom, a sada je njen osnivač i direktor Elon Musk potvrdio da je primljeno 500.000 prednarudžbi za korištenje Starlink interneta. Ljudi su očigledno spremni i žele brzi internet koji Starlink obećava.

 

SpaceX je dobio dozvolu da spusti svoju konstelaciju Starlink satelita niže u orbitu čime će se dobiti na kvalitet konekcije. Starlink mreža je prije svega fokusirana da omogući pristup internetu iz udaljenih dijelova svijeta.

 

Dosad stiglo 500.000 prednarudžbi za Starlink Kit, odnosno opremu za primanje i transmitovanje signala koja uključuje Starlink tanjir, Wi-Fi ruter, napojnu jednicu, kablove i tripod za montiranje.

 

Usluga se već koristi i nalazi se u beta fazi, a cilj SpaceX-a je da ponudi internet svima do kraja ove godine. Kompanija namjerava imati konstelaciju od 12.000 satelita, a povečavanjem njihovog broja će se poboljšavati i brzina interneta.

Izvor: klix.ba

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести