НОВОСТИ

Рачић: Више говорити о економским темама и развоју

11/05/2024

Јахорина економски форум, који ће бити одржан од 14. до 16. маја, прилика је да се да значај важним економским темама и економском развоју, које тренутно не могу да дођу до изражаја од одређених политичких процеса и тензија, изјавио је Срни предсједник Привредне коморе Републике Српске Горан Рачић.

 

 

– О економским темама које су подједнако важне за наш опстанак недовољно се прича и трудимо се да то промијенимо. Овај форум је један од начина да то учинимо како би економија била што више присутна у главама свих кључних људи који детерминишу одређене процесе – изјавио је Рачић.

Он је рекао да је ове године промијењен концепт Форума и да је, осим централног отварања, панела и предавања, које ће одржати професор Драган Приморац из Загреба, предвиђена и презентација Експо 2027 руководства овог догађаја – Привредне коморе Србије и министра трговине и туризма Србије.

– Очекујемо више од 600 учесника, као и претходне године. Предвидјели смо од 15 до 16 веома квалитетних панела, гдје ћемо обухватити све теме које су битне за економски живот региона – појаснио је Рачић.

На Форуму ће бити ријечи и о питањима из области туризма, а учесници ће бити најзначајнији туристички радници од Словеније до Сјеверне Македоније.

– Разговараћемо и о здравственом туризму, јер је он постао препознатљив у региону. Ту су и питање вјештачке интелигенције о којој ће говорити квалитетни учесници, међу којима и потпредсједник Дојче телекома и Хуавеј групације, те други панели из области финансија, осигурања, пољопривреде – навео је Рачић.

Првог дана биће одржан Фестивал регионалног вина на којем ће се представити од 35 до 40 регионалних винарија које су познате на простору БиХ.

Рачић је истакао да је овај форум доказ да Српска може направити догађај који је већ регионално препознатљив и да се о њему можда и више прича у Србији, Црној Гори и Хрватској, него у самој Републици Српској или БиХ.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести