НОВОСТИ

Битуменом на светињу у Андријевици

29/09/2021

Вандали су у Андријевици уништили дио камених блокова, који су предвиђени за звоник новог Храма Светог архангела Михаила тако што су их премазали уљаним средством црне боје, највјероватније битуменом, саопштила је Епархија будимљанско-никшићка.

 

 

Епархија будимљанско-никшићка

Црква Светог архангела Михаила, који је крсна слава Васојевића, ускоро је требала да добије и диван звоник, који се гради поред самог храма.

За радове на подизању звоника обезбијеђен је материјал, камен захваљујући ктитору Зорану Бојовићу.

Прота Боро Врховац, надлежни парох, рекао је да су прије два до три мјесеца камени блокови ускладиштени у једном старом магацинском простору и чекало се након радосних догађаја у Епархији да се настави са радовима.

Он каже да су га јуче послијеподневним часовима информисали да је један дио камена уништен тако што је неко камене блокове премазао уљаним средством црне боје, које је, највјероватније битумен.

Отац Боро наводи да је причињена велика материјална штета и изражава бојазан да ли ће се овај премаз уопште моћи уклонити, објављено је на сајту Епархије будимљанско-никшићке.

По ријечима надлежног пароха, дефинитивно је ријеч о ружном, вандалском чину, који је усмјерен против цркве или против ктитора будућег звоника.

У сапштењу је наведено да ће ктитор Зоран Бојовић наставити свој започети посао.

“Овима другима, које покреће мржња желимо да их Господ што прије уразуми на очински благ начин, да се сјете поуке блаженопочившег митрополита Амфилохија да је с Богом тешко ратовати”, наведено је у саопштењу.

Остале Вијести