НОВОСТИ

НИЈЕ ВОЛИО KОМУНИЗАМ: Запањиће вас шта је Павле Вуисић урадио са Титовом СЛИKОМ у кафани!

26/10/2021

Kолика је само иронија то што један од наших највећих глумаца Павле Паја Вуисић није волио комунисте, а да су они њега обожавали.

 

Павле Вуисић

 

У тој причи односа Паје и комуниста остала је и анегдота када су га киднаповали са његовог чувеног сплава на Ади и одвели на пријем код Тита, а све поводом снимања филма „Неретва“.

Ту анегдоту је једном приликом за Недељник испричала његова жена Мирјана Вуисић:

„Ја сам већину прича о Павлу сазнала послије његове смрти. Он није желио да прича. Kада је умро, сакупила сам његове пријатеље да испричају све што знају. Тако сам сазнала и за то када су га покупили на Ади. Он је наравно био обучен ‘апа драпа’, за сплав. Одвели су га на Дедиње и хтјели су да га лијепо обуку. Он се бунио и рекао да неће.

Ако сте ме узели оваквог, водите ме оваквог, говорио је. Тито је чуо да се неко буни и повео га са собом и онда су се испричали. Један пријатељ на Ади је видио како га воде и њему је Павле рекао: „Слушај, ако некоме будеш причао, не постојиш за мене“.

„Било га је срамота што је ишао код Тита“, прича Мирјана Вуисић и присјећа се још једне анегдоте о односу Павла Вуисића и Тита. Овог пута, Тита на зиду. Ушао је, наиме, Павле у кафану на Ади и када су га питали шта жели, он је рекао: „Ћебе.“ А шта ће му ћебе? Па да прекрије Титову слику, јер не може да га гледа…

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести