НОВОСТИ

Помен страдалим борцима на Меремишљу

17/10/2021

На брду Меремишље код Вишеграда јуче је обиљежено 29 година од страдања 28 бораца Војске Републике Српске из Вишеграда и Рудог које су на том мјесту убиле припадници тзв. Армије БиХ.

 

Брдо Меремишље код Вишеграда – помен

 

Бивши командир вишеградске бригаде Лука Драгичевић рекао је да је ово највећа трагедија у току цијелог рата.

– Највише је заробљено српских бораца из вишеградске и руђанске бригаде. И они који су заробљени мали број је преживио. Сваке године на овај дан се окупљамо да одамо почаст тим људима који су страдали – напоменуо је Драгичевић.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да су на том непријатељске снаге побиле 28 српских војника и да овај датум обиљежавају сваке године у присуство чланова њихових породица.

Начелник општине Рудо Драгољуб Богдановић рекао је да се увијек треба сјећати ових породица и трудити се да њихове жртве не буду узалудне.

– Наша Република Српска је крвљу заливена и морамо је бранити као што смо у рату тако и у миру – навео је Богдановић.

За погинуле борце служен је парастос, прислужене су свијећа и положено цвијеће. Обиљежавању присуствовала је родбина страдалих, њихови ратни другови и саборци.

Делегације општине Вишеград и Борачке организације из Вишеграда и Рудог, положиле су цвијеће на спомен-обиљежје, које је Општинска борачка организација Вишеграда подигла, а на којем су исписана имена 24 борца из Вишеграда и четворице из Рудог.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести