НОВОСТИ

Постхумна одликовања породицама 32 погинула борца Војске Републике Српске

21/10/2021

Породицама 32 борца Војске Републике Српске, погинула у Одбрамбено – отаџбинском рату из Шамца и Модриче, уручена су постхумна одликовања – Медаље заслуга за народ, којим их је одликовала предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић.

 

Одликовања

Одликовања

 

Поручено је да институције Српске, уз изразе поштовања и захвалности, имају трајну обавезу да чувају успомену на жртве које су дале живот за слободу и брину о породицама погинулих бораца.

Раде Симендић је имао 12 година када му је отац погинуо на Гребницама 20. октобра 1995. године.

– Сав тај период до данас је био тежак за нас, породицу – рекао је Симендић.

Изасланик предсједнице Српске Слободан Жупљанин је нагласио да Република Српска никада не смије заборавити оне који су положили свој живот за отаџбину.

– Република Српска још једном покушава да изрази захвалност за жртву коју су чланови њихових породица дали и да се обавеже да ове људе и ове породице Српска никада не треба и не смије заборавити јер су они за Републику Српску дали оно највише што се могло дати – своје животе – изјавио је Жупљанин.

Предсједник Скупштине општине Шамац Симо Варадиновић је истакао да “општина Шамац води рачуна о овим категоријама кроз стамбено збрињавање и подршку Борачкој организацији преко које ове категорије и ове породице остварују своја највећа права.”

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести