НОВОСТИ

Jedini narod koji je Nato dva puta bombardovao

15/05/2021

Srbi su jedini narod koji je dva puta bombardovala Nato alijansa – upozorio je gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić i upitao kako pristupiti tom savezu nakon sveg zla koji je nanio srpskom narodu.

 

gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić

gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić

 

Ćosić je istakao da se ne smije zaboraviti tri hiljade srpskih žrtava i 130 milijardi dolara štete koju je NATO počinio Srbiji.

“A ne smije se zaboraviti da je NATO inscenirao zločine na sarajevskim Markalama i Račku na Kosovu da bi bombardovao srpski narod i ovakva podsjećanja treba organizovati posebno za mlade naraštaje”, poručio je Ćosić.

Istakao je da “Istočna alternativa” stalno podsjeća i opominje na ono što se srpskom narodu događalo i što se ne smije zaboraviti.

“Podsjećanje na Nato bombardovanje izaziva sjećanje na stravične zločine i žrtve koje je NATO nanio srpskom narodu u Republici Srpskoj 1995. godine i u Srbiji 1999. godine. Srbi su jedini narod koji je dva puta bombardovala ta alijansa i kako pristupiti tom savezu nakon sveg zla koji je nanio našem narodu”, upitao je Ćosić.
On je istakao da se još osjećaju posljedice od NATO bombi sa osiromašenim uranijumom po zdravlje ljudi, posebno među bivšim stanovnicima Hadžića koji su preselili u Bratunac, ali i sadašnjem stanovništvu te sarajevske opštine.

Predsjednik “Istočne alternative” Vojin Pavlović rekao je da je od NATO bombi stradalo 89 djece u Srbiji.

Predsjednik "Istočne alternative" Vojin Pavlović

Predsjednik “Istočne alternative” Vojin Pavlović

“Želimo da odamo počast nevinim žrtvama NATO agresije i da opomenemo srpsku javnost i mlade naraštaje da se to nikada ne smije zaboraviti i da to mora biti opomena da Srbi nikada ne treba da pristupe NATO-u jer je kroz dugu istoriju srpskom narodu jedini iskreni prijatelj u svijetu bila Rusija”, poručio je Pavlović.

Predsjednik Srpske radikalne stranke “Dr Vojislav Šešelj” u Republici Srpskoj Mirko Blagojević rekao je da se mora podsjećati na zločine počinjene nad srpskim narodom i da se mora uvijek biti budno jer je i danas složena situacija i Republika Srpska je pod stalnim pritiskom političkog Sarajeva i dijela međunarodne zajednice, a i Srbija zbog Kosmeta.

Blagojević je poručio da treba prenositi na mlade kakvi su zločini počinjeni nad srpskim narodom i da se oni nikada ne smiju zaboraviti.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести