НОВОСТИ

Анђелковић: Опозиција непотребно дестабилизује Српску, крађе немогуће у земљи под лупом странаца

05/10/2022

Политички аналитичар Драгомир Анђелковић рекао је да је евидентно да је изборни процес у Републици Српској и у БиХ транспарентан и да опозиција непотребно дестабилизује Српску причом о наводној крађи избора и најавом протеста.

 

 

– Није могло да буде крађе у земљи која је под лупом међународних надзорника и свих могућих служби, тако да је потпуно јасно да у БиХ и у Српској није могуће намештати изборе – изјавио је Анђелковић Срни.

Наводећи да је посао опозиције да увијек критикује потезе власти, Анђелковић је указао да и у томе постоји нека граница, а то је угрожавање државног интереса.

Он је оцијенио да ово што сада ради опозиција није дио нормалне политичке борбе, већ дјеловање због којег Републици Српској без потребе пријети дестабилизација.

“Интерес за то могу да имају само разни западни центри моћи, који желе да ослабе Републику Српску и да поделе Србе. Уколико су Срби сложни, немогуће је од Српске отимати ингеренције и наставити децентрализацију”, објаснио је Анђелковић.

Анђелковић каже да, међутим, ако се Срби буду свађали, тај процес може да се настави, поготово ако неко подршку за долазак на власт плати обећањем да ће тако нешто урадити.

“Мислим да је ово што се сада ради крајње незрело, због чега би сви људи који подржавају опозицију требало да размисле да ли да у томе учествују, јер ово није регуларна борба за промене, већ нешто што угрожава државу”, закључио је Анђелковић.

Представници опозиције најавили су да ће данас у Сарајеву предати ЦИК-у приговоре и захтјев за поновно бројање гласова на свим бирачким мјестима за ниво предсједника Републике Српске, а за сутра у Бањалуци окупљање.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести