НОВОСТИ

Додик: БиХ никада није била стабилна, али нема разлога за страх због злонамјерних прича о рату

17/10/2021

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је данас да Босна и Херцеговина никада није била стабилна, али да нема ниједног разлога да се неко забрине због прича о рату.

 

Милорад Додик

 

– Само они злонамјерни који покушавају да направе још више зла форсирају приче о сукобу и рату. Нико овдје не потенцира сукоб и рат, али очигледно има неких, који су извјештавали кад је овдје био рат, а којима то изгледа егзотично, па покушавају да направе такву врсту приче – рекао је Додик на Јахорини.

Он је рекао да су све активности које предузима Република Српска редовне, потпуно легитимне, уставне и законите.

– То је уставан процес који Република Српска покушава да уради и урадиће, ништа друго се не изазива. Очигледно да политичко Сарајево покушава да наметне другачију перцепцију о томе. Апсолутно мислим да нема бојазни у том погледу јер ће Република Српска и читава БиХ живјети у миру – поручио је Додик.

Додик је истакао да они који крше уставе и законе морају да одговарају за то, али, како је рекао, оне законе који морају бити усклађени са Уставом.

– Ствари треба да се рјешавају политички. Ситуација у БиХ је одувијек узаврела, али неко покушава да дода још већу температуру – рекао је он.

Додик је рекао да Република Српска не прави пројекат одвајања и сецесије, те да се понаша у складу са Уставом.

– Доносићемо само прописе у складу са Уставом и нашим надлежностима, а оне надлежности које су дате БиХ нећемо дирати, али не желимо насиље високог представника – поручио је српски члан Предсједништва БиХ.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести