НОВОСТИ

У парламентарну у процедуру иду два изузетно важна законска рјешења

27/07/2021

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да су два законска рјешења која ће бити упућена у парламентарну процедуру изузетно важна и да су резултат данашњег договора предсједника свих парламентарних странака са сједиштем у Српској.

 

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић

 

Цвијановић је навела да ће та законска рјешења у парламентарну процедуру упутити посланички клубови свих политичких паритија Републике Српске.

Он је изразила увјерење да ће се то десити у наредних неколико дана.

Након састанка предсједника свих парламентарних странака са сједиштем у Српској поводом најновије одлуке одлазећег високог представника Валентина Инцка да наметне допуне Кривичног закона БиХ којима се забрањује и кажњава “негирање геноцида и величање ратних злочинаца”, Цвијановић је рекла да се Народна скупштина бави и другим важним темама.

Она је додала да ће лидери политичких партија, заједно са осталим представницима институција, односно носиоцима функција, наставити рад у континуитету.

„То је суштински важно питање. То значи да имате засједања и да имамо заједничке састанке и да ћемо из седмице у седмицу, како ситуација буде налагала, доносити заједничка рјешења“, појаснила је Цвиајновић.

Она је нагласила да сматра да је то и највећа добит за грађане Републике Српске.

„Покушавао да градимо јединство и заједничке ставове о свим суштинским питањима у интересу свих наших грађана, а то грађани од нас и очекују“, закључила је Цвијановић.

Извор: Срна

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести