НОВОСТИ

Цвијановић: Врата за разговоре широм отворена (ВИДЕО)

14/10/2021

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да званичници Српске упорно нуде састанке партнерима у БиХ, да су представници Хрвата изразили спремност за разговоре, док бошњачки не желе да разговарају, а када буду спремни врата су им широм отворена.

 

Жељка Цвијановић

 

Цвијановић је рекла да су из Републике Српске нудили да се разговара између конститутивних народа и представника политичких партија и институција да се договоре о томе како БиХ покренути напријед.

– На то су хрватски политичари, али и они који се налазе на важним позицијама у оквиру Федерације БиХ /ФБиХ/ рекли да су увијек спремни за разговор за оне важне животне теме, а посебно у вези са Изборним законом и могућношћу адекватног представљања и доласка до позиција које припадају Хрватима – рекла је Цвијановић новинарима у Источном Сарајеву.

 

Видео прилог са РТРС-а можете погледати на овом ЛИНКУ

 

Што се тиче бошњачке компоненте, Цвијановић је са жаљењем констатовала да је лидер СДА Бакир Изетбеговић слао нека писма у којима каже да о томе нема шта да се разговара.

Цвијановић сматра да је много тога пропуштено, да су многа питања могла бити разматрана и почети са њиховим рјешавањем, за шта постоји заједнички интерес.

– Не разумијем државу у којој неко не жели да разговара, у којој не сматра да је дијалог рецептура за кретање напријед, у којој мисли да је рецептура да неко некога треба да хапси и да треба да га оптужује, да треба да контролише правосуђе да би се обрачунавао са Републиком Српском, да треба да пријети функционерима Републике Српске, а онда прича о суживоту. Ту државу ја не разумијем и у њој нећу да живим – поручила је Цвијановић.

Предсједница Републике Српске је додала да је очито да представници бошњачког народа не желе да живе у држави гдје се воде разговори и дијалог.

 

Видео прилог са РТРС-а можете погледати на овом ЛИНКУ

 

– Према томе, ми смо, заиста, на супротним странама по том питању, а ако се предомисле и с ким год буду жељели да разговарају, врата су им широм отворена – поручила је Цвијановић

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести