НОВОСТИ

Кошарац: БиХ неће у НАТО, ма колико се бошњачки политичари трудили

23/10/2024

Замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац изјавио је да БиХ неће у НАТО, ма колико се бошњачки политичари трудили да, по налогу недобронамјерних странаца са Запада, мантрају о наводном руском малигном утицају и потреби да БиХ уђе у ову Алијансу.

 

 

– Нека се окану ћоравог посла и заврше све популистичке приче о чланству БиХ у НАТО-у. Од тога нема ништа, јер се Српска пита и неће у НАТО. Ми јесмо за сарадњу, али никада нећемо пристати да будемо члан ове војне алијансе – рекао је Кошарац реагујући на изјаву министра иностраних послова у Савјету министара Елмедина Конаковић да је коначан циљ БиХ пуноправно чланство у НАТО.

Јасно је, истакао је Кошарац, да БиХ неће и не може у НАТО без сагласности Републике Српске, а још је јасније да Српска ту сагласност никада неће дати.

Он је навео да је став Српске о војној неутралности дефинисан кроз адекватне резолуције Народне скупштине, да је јасан и познат свима у БиХ, регији и свијету.

– Заиста не могу да разумијем настојања бошњачких политичара да методама узалудних покушаја угурају БиХ у НАТО савез. Данас Конаковић прича како је чланство у НАТО-у један од главних спољнополитичких циљева БиХ, па упозорава да је Русија пријетња. То није тачно и нека престане да дезавуише јавност – истакао је Кошарац.

Он је додао да ни Конаковићу, ни Денису Бећировићу нити било коме другом не оспорава право да било гдје износи личне ставове и властите преференције, али је нагласио да немају право у име БиХ износе ставове који нису усаглашени са Републиком Српском.

– Српска се пита и рекла је НЕ чланству у НАТО-у – написао је Кошарац на Инстаграму.

Он је упитао да ли треба да подсјећа бошњачки политички фактор на чињеницу да је НАТО агресија на Српску и Србију била прва агресија у историји овог војног савеза?

Навео је да су НАТО бомбе убијеле српску дјецу, старце, цивиле, војнике, уништиле земљу, светиње, инфраструктуру, фабрике, да српски народ и данас осјећа посљедице осиромашеног уранијума.

Нагласивши да БиХ неће у НАТО, ма колико се бошњачки политичари трудили да, по налогу недобронамјерних странаца са Запада, мантрају о наводном руском малигном утицају и потреби да БиХ уђе у ову алијансу.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести