НОВОСТИ

Цвијановић: Бећировићева србофобија испод свих цивилизацијских вриједности

06/04/2024

Српски члан Предсједништва БиХ, Жељка Цвијановић истакла је да је србофобија члана Предсједништва БиХ Дениса Бећировића испод свих цивилизацијских вриједности, а не, како он то подмеће, изјаве предсједника Србије Александра Вучића.

 

 

– Бећировића очигледно боли истина, па би и предсједнику Србије и званичницима Републике Српске, а вјерујем и свим Србима најрадије ставио траку преко уста и ускратио право да говоре, а и да мисле. Лицемјерно је држати слово о цивилизацијским вриједностима из града из којег је протјерано 150 хиљада Срба – наводи Цвијановић.

Додаје, да су у истом том Сарајеву 90-их укинути чак и називи многих улица које су носиле имена народних хероја и заслужних антифашиста, и то само зато што су били Срби.

– Истовремено, улице су називане по озлоглашеним нацистичким сарадницима, антисемитима и Хитлеровим симпатизерима, по којима и данас носе име. Умјесто да 6. априла говори о оваквим антицивилизацијским тековинама у сопственом дворишту, Бећировић напада предсједника Србије, у нади да ће тако нарасти у очима бошњачке јавности – додаје Цвијановић.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести