НОВОСТИ

Којић: Бошњаци сваку прилику користе да пропагирају ратне идеје и подижу тензије

05/11/2023

Бошњаци широм БиХ користе сваку прилику да под паролом “марша мира” пропагирају ратне идеје, подижу тензије и прослављају звјерства која су починили над Србима, рекао је Срни предсједник Скупштине Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Бранимир Kојић.

 

 

Након што су поново у Kотор Варошу и Босанској Kрупи дефиловали припадници за заставама такозване Армије БиХ и Палестинске управе уз повике “Текбир – Алаху екбер”, Kојић је рекао да би Суд и Тужилаштво требали да се позабаве овим питањем јер су поруке које се шаљу са оваквих скупова постале константне када је у питању Федерација БиХ /ФБиХ/.

“До сада нису реаговали и тиме само дају знак да је дозвољено некажњено убијати Србе и поврх свега и скоро 30 година након рата је дозвољено некажњено подизати тензије и поново позивати на нове сукобе”, нагласио је Kојић.

Према његовим ријечима, У БиХ нема мира све док се буду одржавала оваква окупљања и буду слале ратне поруке јер долазе из ФБиХ у којој породицама српских жртава није дозвољено да на достојанствен начин обиљеже мјеста страдања, углавном цивилног српског становништва.

“Конаковић наставља традицију бошњачких политичара – подвале, лажи и обмане”
“Не видимо и не чујемо ни америчког амбасадора Мајкла Марфија нити Kристијана Шмита да осуде оваква окупљања, али чим било који Србин каже да је из страдалничке породице, одмах би да га санкционишу и ућуткају”, истакао је Kојић.

Таковани “марш мира” одржани су у Kотор Варошу и Босанској Kрупи гдје су униформисана лиса носила ратне заставе такозване Армије БиХ и Палестинснске управе. Међу њима је био и већи број младих и дјеце у маскирним униформама, зеленим береткама и обиљежјима злогласне Армије БиХ, који су узвикивали “Алаху екбер”.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести