НОВОСТИ

ЗБОГ ЊЕНЕ ХУМАНОСТИ, МОЖДА ЈЕ ПРОГЛАСЕ ЗА СВЕТИЦУ! Знате ли ко је Јелена Савојска и зашто је тражила дворску даму из Србије? |

ИДЕМО ЛИ ЊИХОВИМ СТОПАМА? Стефан Немања и Стефан Првовенчани су стварали државу, а Свети Сава је испунио духовним и културним садржајима! |

Коме смета суверенистичка политика Српске и пријатељска веза са Мађарском? |

Цвијановић: Јефтин популизам без уставног утемељења, имовина припада ентитетима |

Рунић: Додик окупља српски народ и подршка је Србима у ФБиХ |

Амиџић-Шелдон: Свјетска банка наставља да пружа снажну подршку БиХ |

Убијени бијељински инспектор био на дужности; Осумњичени предат Тужилаштву |

Влада Српске: Више новца за права из система социјалне, дјечије и породичне заштите |

Додик: “Граница постоји” има историјски значај, бранимо нашу имовину |

ДЕМОС против скупљег паркинга у Бањалуци; Босанчић предао иницијативу Уставном суду |

Стевандић-Брнабић: Сребреница као алиби да се Срби сведу на мањину

17/07/2023

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић изјавио је да је у току покушај да се Срби у БиХ сведу на дискриминишући ниво и да буду мањина, те да се као алиби за то користи Сребреница.

 

Он је истакао да је у Федерацији БиХ политичка ситуација таква да они воде међусобну борбу ко ће више увриједити Србију и предсједника Александра Вучића како би на тај начин покупили гласове.

 

– Сребреница јесте српска мрља, али не већа од оних који су почињени против српског народа, па ми нисмо никада користили те догађаје за генерисање мржње – рекао је Стевандић синоћ за телевизију Пинк.

 

Он је подсјетио да не постоји ниједан предсједник Србије или Српске који није дошао у Сребреницу и показао поштовање према жртвама.

 

– Читав проблем Сребренице јесте што је то злочин за који су сви који су криви осуђени, али они /Бошњаци/ и даље генеришу мржњу – рекао је Стевандић, додајући да Српска трпи, али да је поставила црвене линије.

 

Премијерка Србије Ана Брнабић истакла је да је оно што Србија жели мир, стабилност и боље повезивање.

 

– Да ли се мени свиђају поруке које смо чули, од Дениса Бећировића не. Не могу ни да их разумем. Не мислим да су то добре поруке ни за БиХ – истакла је Брнабићева за ову телевизију.

 

Она је подсјетила на то шта је све урадила Вучићева власт на обнови многих културних споменика и изградњи инфраструктуре, те додала да не може да вјерује да се у 2023. години прича да неко жели велику Србију и геноцид.

 

Премијерка Србије је подсјетила да су два министра Владе Србије Хусеин Мемић и Един Ђерлек ишли у Сребреницу.

 

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести