НОВОСТИ

Уједињена Српска подржава републичке институције у заштити Устава и имовине

15/06/2024

Предсједништво Уједињене Српске усвојило је данас закључак да ће пружити подршку институцијама Републике Српске како у заштити имовине и Устава, тако и предсједнику Републике Српске у монтираном судском процесу.

 

 

Предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић рекао је да неће склапати коалиције нити давати подршку кандидатима опозиционих странака јер је нису одазивали на састанке о важним темама у Народној скупштини ни код предсједника Републике Српске.

Он је навео да су, тамо гдје постоје добри односи са коалиционим партнерима, углавном СНСД-ом, који има највише начелника, општински и градски одбори Уједињене Српске добили потпуну слободу да склопе условну подршку кандидатима.

Стевандић је рекао и да су задужили Милана Петковића и правни тим странке да креира закључак на Декларацију Свесрпског сабора у дану усвајања у Народној скупштини Републике Српске да би се избјегле недоумице у вези са 9. јануаром.

Такође, Стевандић каже да су задужење добили и да се у складу са чланом 30. Декларације, која дефинише да је Боже правде свесрпска химна, а свесрпски грб, грб Немањића изради приједлог закона о употреби грба, заставе и химне и врати на правно неспоран начин у законодавство Српске.

Стевандић је појаснио да то треба да буде на начин да се не мијења садашњи грб, него ради споразума специјалних и паралелних веза, који је дефинисао да се могу користити симболи који имају историјско, културолошко и етичко насљеђе народа у БиХ.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести