НОВОСТИ

Вулић: Мајчинска бол не смије да се користи за ширење мржње и ратнохушкачку реторику

02/03/2024

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић изјавила је да удружења из Федерације БиХ служе само и искључиво за ширење мржње и ратнохушкачку реторику.

 

 

Ви сте ти који призивате клања, убијања и пријетите. Угледајте се на Републику Српску, која је безбједна и иста за све народе. Срби живе вијековима на овим просторима и живјеће, јер смо народ који прашта, вјерује и гради боље сутра за разлику од вас који разграђујете и оно што је добро – поручила је Вулићева.

Реагујући на тврдњу удружења жртава и свједока “геноцида” и покрета мајке енклава Сребреница и Жепа да “безбједносно стање у БиХ никада није било горе као сад када је Ненад Нешић министар безбједности”, Вулићева је рекла за Срну да је безбједносна ситуација у БиХ стабилна, управо захваљујући министру Нешићу, за разлику од њиховог “инстаграм министра унутрашњих послова” Раме Исака који себи обезбјеђује лајкове, док по овом ентитету људе убијају као глинене голубове.

Што се тиче њиховог позива високом представнику да смијени Нешића због, како кажу, његовог анидејтонског дјеловања, Вулићева је рекла да тај њихов позив говори све о њима и њиховим удружењима – за шта служе и ко их плаћа, и што је најтрагичније – претворили су се у политичка удружења.

– Као прво БиХ нема високог представника од како је БиХ напустио Валентин Инцко, тако да тај којег они називају високим представником је обични туриста у БиХ. А друго, какве везе има безбједносна ситуација и антидејтонско дјеловање!? За безбједност у свом ентитету обратите се билдер министру, а што се тиче безбједности у БиХ она је задовољавајућа, с тим што смо угрожени ми, Срби, који морамо да имамо заштиту да би боравили у Сарајеву – нагласила је Вулићева.

Када је ријеч о антидејтонском дјеловању, рекла је Вулићева, министар Нешић се и те како придржава Дејтонског споразума и ради у складу са њим.

А то што ви нећете да прихватите чињеницу да ФБиХ 1. марта слави убиство и проливену српску крв, за разлику од Републике Српске која слави 21. новембар и окончање ратних сукоба, па то је већ ваш проблем и одбијање да прихватите истину и чињенице које говоре више од ваших политичких памфлета – поручила је Вулићева.

Она је додала да српске мајке и дан данас оплакују своје синове, трагају за њиховим костима, али у миру и тишини, без публике и политичких порука које удружења из ФБиХ свакодневно упућују да би оправдали средства која добијају од својих ментора и финансијера, а све са циљем сијања мржње и ширења ратнохушкачких порука у БиХ.

– Бол сваке мајке за изгубљеним дјететом је иста. Ваша бол није ништа већа од боли српских мајки, нити ваше мараме имају већи значај од црних марама уцвиљених српских мајки. Свака мајка болује своју бол и боловаће док је жива, али политику, ипак, оставите политичарима – поручила је Вулићева.

Остале Вијести