НОВОСТИ

“Вељка Лазића памтићемо као истинског борца за откривање истине о страдању српског народа”

29/09/2022

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, поводом смрти Вељка Лазића, упутила је телеграм саучешћа његовој породици и Републичкој организацији породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Републике Српске.

 

 

– Са жаљењем сам примила вијест о смрти Вељка Лазића. Памтићемо га као истинског борца за откривање истине о страдању српског народа у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату и унапређење права породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Републике Српске. У име грађана Републике Српске и у своје име, упућујем вам изразе најдубљег саучешћа – наводи се у телеграму предсједнице Републике Српске.

Телеграм саучешћа упутио је и предсједник Народне скупштине Српске Недељко Чубриловић, истичући да је Лазић свој посао радио вриједно и посвећено до посљедњег тренутка у интересу Републике Српске.

– Господина Лазића памтићемо као човјека мирног, честитог и посвећеног тешком послу на челу Организације која до данас носи велики терет доказивања правде и истине за све српске жртве у Одбрамбено-отаџбинском рату – навео је Чубриловић у телеграму саучешћа.

Предсједник Републичке организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Вељко Лазић преминуо је јутрос у 78. години од посљедица можданог удара у болници у Градишци, потврдила је његова породица.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести