НОВОСТИ

“Власт у Српској биће брзо формирана”

28/10/2022

Лидер СНСД-а Милорад Додик рекао је да ће Република Српска након потврђивања избора врло брзо формирати власт, те да се о томе када ће бити формирана власт на нивоу БиХ ништа не може прогнозирати.

 

 

– Чим се потврде мандати мислим да се на формирање власти неће чекати дуго – рекао је Додик новинарима након сједнице Предсједништва БиХ и састанка са предсједником Еврпске комисије Урсулом фон дер Лајен у Сарајеву.

Он је истакао да ће нова влада Републике Српске бити формирана веома брзо, а Народна скупштина одмах након инаугурације.

– Свакако мислим да неће проћи више од мјесец дана и да ћемо имати Владу и Народну скупштину у Републици Српској – поручио је Додик.

Навео је да ништа није познато када је ријеч о формирању власти на нивоу БиХ.

– Питање је да ли овдје уопште треба власт, када се зауставља изградња гасовода у условима када цијели свијет и Европа вапе за гасоводима, умјесто да смо отворени и да било ко ко може доведе било какву инвестицију такве врсте, овдје се то упорно зауставља – оцијенио је Додик.

Додик је истакао да се на нивоу БиХ све инвестиције упорно заустављају.

– Вјерујем да ће и будуће Предсједништво БиХ тако радити. И даље ће Жељка Цвијановић предлагати, али ће и даље они то одбијати. Због чега и у чему је смисао, зашто се овдје сједи и зашто се овдје долази? – пита Додик.

Додик, који је актуелни српски члан Предсједништва БиХ, рекао је да то не разумије

– Само нас спречавају да радимо и онемогућавају Републици Српској да се гради “Бук Бијела”, да се гради аеродром. Уосталом велики народни сабор који смо имали у Бањалуци прије неколико дана усвојио је платформу и рекао да се то неће трпјети. Ја ћу то као предсједник Републике Српске из дана у дан понављати и тражити да се поштују та опредјељења народа – поручио је Додик.

Остале Вијести