НОВОСТИ

Вјерујем да је заједништво у Српској одрживо

05/08/2021

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је за РТРС да је јучерашњи састанак руководства Републике Српске са предсједником Србије Александром Вучићем у Београду показао оријентацију српских странака ка миру, стабилности и одбрани формалних позиција предвиђених уставима БиХ и Републике Српске.

 

Милорад Додик

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик

 

„Ми не прихватамо наметање никаквих рјешења јер то у Српској нема правно дејство, тако да ћемо ми наставити политичку борбу против тога“, рекао је Додик.

Он је нагласио да је заједништво које је успостављено у Српској гаранција успјешне борбе и додао да вјерује да је оно одрживо.

„Сви представници из Српске су на састанку истакли хтјење за овим јединством. Али, поставља се питање шта ће ови други да раде јер су посљедњих дана саркастичне изјаве прешле у пријетње. Представници српских политичких партија ће и даље разговарати о свим изазовима свјесни да ће се морати на неком нивоу разговарати и са представницима бошњачких и хрватских партија о стању у БиХ“, нагласио је Додик.

Додик је подсјетио да је НСРС прије пар мјесеци затражила да се формира преговарачки тим како би се рјешавала ова питања, на што су, како је рекао, Бошњаци одбили, а Хрвати прихватили.

„Ми смо спремни да разговарамо са политичким представницима Бошњака и Хрвата без утицаја странаца како бисмо превазишли ову ситуацију“, истакао је Додик.

Извор: РТРС

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести