НОВОСТИ

Додик: Одлучни да одбранимо надлежности Републике Српске

01/10/2021

Милорад Додик, предсједник СНСД-а, рекао је након састанка владајуће коалиције да би током октобра требало да буде одржана посебна сједница Народне скупштине Републике Српске како би Српска дала прави одговор на неуставно понашање Уставног суда БиХ.

 

Милорад Додик

 

Лидер СНСД-а изјавио је да је владајућа коалиција одлучна да одбрани надлежности Републике Српске, тако што ће одбити свако неуставно понашање било које институције.

Након састанка са лидерима владајуће коалиције у Српској, он је истакао да ће у октобру бити одржана посебна сједница Народне скупштине да би дали систематичан, прави одговор на неправно понашање Уставног суда БиХ.

“Одговор на криминално понашање Уставног суда укључиваће низ мјера, које смо раније најављивали. Преиспитаћемо наше раније дате сагласности у вези са одређеним законима, као што је закон о војци, ВСТС-у, индиректним порезима”, рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Додик је истакао да ће се Народна скупштина реферирати и на наметнуте одлуке високих представника на свим нивоима.

“На нивоу Српске високи представник је наметнуо амандмане у вези са Вијећем народа, које није било дио дејтонског уставног аранжмана. Све ћемо преиспитати и одбацити. Наше понашање биће искључиво са словом Дејтонског споразума”, навео је Додик.

Додик је рекао да ће владајућа коалиција наставити са спровођењем одлуке Народне скупштине у вези са односом према високом представнику.

Остале Вијести