НОВОСТИ

Додик: Само враћање на слово Устава задржаће Српску у БиХ (ВИДЕО)

10/10/2021

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас да Република Српска жели да се врати на слово Устава БиХ и да је то једини начин на који може остати у БиХ, те поручио да, ако то не буде могуће, онда српски народ ту нема шта да чека.

 

Милорад Додик

 

Додик је истакао да је политичка воља у Републици Српској таква да ће Српска одбити све што је ван Устава БиХ и повући своје сагласности које су раније дате, а то су војска, индиректни порези и Високи судски и тужилачки савјет.

Говорећи о предстојећем сусрету у Београду са руским министром иностраних послова Сергејем Лавровом, Додик је рекао новинарима да ће саговорника упознати, између осталог, о раду Уставног суда БиХ.

– Видимо да све оно што су у атмосфери притиска, наметања, пријетњи које су спроводили, прије свега Американци и неки западни Европљани, српски народ није добио ништа од тога што су се развластила наша права која смо имали по Уставу – навео је Додик.

Додик је поновио да одлуке у коме три странца и два Бошњака одузимају српском народу шуме, земљиште воде ка томе да ће сутра рећи да Влада Републике Српске нема право да има буџет већ да мора бити одобрен од БиХ, те довести у питање, као што већ најављују, “име и презиме, као што су довели у питање и дан оснивања Републике Српске”.

– Позивам све да станемо иза тога, ово није никаква авантура, него одсудна борба за наша права. Мислим да свако ко буде изван тога да ће сам себе обиљежити као неко ко се не бори за народне и националне интересе и Републику Српску – истакао је Додик у Новој Тополи код Градишке.

Додик, који је и лидер СНСД-а, нагласио је да је спреман да разговара са свима у Републици Српској о томе. Он је напоменуо да су се СНСД и коалициони партнери усагласили о том питању и да је у току израда докумената који ће доћи на парламент.

 

Видео прилог са РТРС-а можете погледати на ОВОМ ЛИНКУ

 

– Имам намјеру упознати о томе представнике међународне заједнице. Ми не радимо ништа тајно, радимо оно што је неопходно да би одбранили своја права – рекао је Додик.

Према његовим ријечима, у Републици Српској постоје они који упорно покушавају да прикажу неку другу ситуацију.

– Без обзира на индуковане приче, афере како то они зову, велику галаму, народ мора да разумије да је то искључиво за то да се одврати пажња са суштинских тема, а то је Република Српска и питања које сам навео – каже Додик.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести