НОВОСТИ

Заштитити сваког Србина

10/08/2021

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Душко Милуновић рекао је, поводом рочишта генералу Миломиру Савчићу, да је потребно заштитити сваког Србина и упитао да ли ће можда сљедећи корак бити забрана причања о томе како су Срби поклани у Другом свјетском рату?

 

Душко Милуновић

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Душко Милуновић

 

„Дотле сеже слобода по њиховим мјерилима на овим просторима. То тако неће моћи“, рекао је Милуновић новинарима и нагласио да је вријеме за јединство у Српској.

Милуновић је подсјетио да је Савчић имао одређене врсте забрана, али да се ово због чега су га позвали данас није односило ни на један од дата три вида забране, него на његове изјаве о догађајима из протеклог рата.

Министар је оцијенио да је на овај начин видљиво да је битно само да је оптужен Србин, да се против њега води поступак и да Тужилаштво има довољно времена и да прати изјаве и чак на основу изјава које нису везене за сам поступак позивају.

„На другој страни имају велики број њихових команданата који су чинили ратне злочине у Крајини, Сарајеву и Подрињу, који нису ни изблиза позвани, а камоли процесуирани за своје злочине“, изјавио је Милуновић.

Он је оцијенио да се повјерење између народа се може успоставити само ако њихов Суд, који дјелује сада на простору БиХ буде објективан, а данас је далеко од своје објективности.

Милуновић је, поводом обиљежавања крсне славе Савеза ратних војних инвалида Републике Српске, изјавио да се на овај дан на Сокоцу ратни-војни инвалиди присјећају времена из одбрамбено-отаџбинског рата и одају дужну почаст својим саборцима који су погинули у том рату и сахрањени на “Малом Зејтинлику”.

„То су борци који су, након што су одбранили, морали напуштити своја огњишта и имања, према слову Дејтонског споразума и готово хиљаду својих погинулих сродника и сабораца пренијети на “Мали Зејтинлик” гдје сада почивају у миру“, рекао је Милуновић.

Он је рекао да Министарство рада и борачко инвалидске заштите Српске са Савезом ратних војних инвалида /РВИ/ има добру дугогодишњу сарадњу и да су они својим активностима умногоме допринијели положају РВИ, посебно за теже категорије у Српској, заједно са Удружењем ампутираца Републике Српске.

Вијенце на “Малом Зејтинлику” положили су делегација Министарства рада и борачко-инвалидске заштите, Савазе ратних војних инвалида и Удружења РВИ Сокоца и Рогатице, делеагција Скупштине општине Соколац, те делегација Удружења ратних војних инвалида из Сомбора и Србобрана.

 

Извор: Срна

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести