НОВОСТИ

Лучић обећао даљу подршку Сребреници

02/02/2022

Министар за људска права и избјеглице у Савјету министара Милош Лучић данас је током посјете Сребреници обећао даљу подршку овој општини у коју је, како је рекао, из овог министарства до сада инвестирано више од 7,5 милиона КМ.

 

Милош Лучић

 

Лучић је након разговора са начелником сребреничке општине Младеном Грујичићем рекао да су завршени пројекти којима су на подручју ове локалне заједнице распуштени колективни и алтернативни центри, што је изузетно значајно, те да су данас разговарали о наставку сарадње, кандидовању ове општине на јавне позиве које ће Министарство расписати за електрификацију села и вјерске објекте.

Ријеч је о пројектима електрификације појединих заселака у сребреничкој општини те подршци изградњи парохијског дома код православне цркве у Сребреници.

Грујичић је рекао да општина има изузетну сарадњу са овим министарством и да су у претходним годинама реализовани бројни програми у овој локалној заједници, захваљујући подршци Министарства за људска права и избјеглице.

Он је истакао да је та помоћ била значајна за обнову стамбених јединица, али посебно за реконструкцију и изградњу локалних путева и електрификацију појединих повратничких села као и инфраструктуре у ромским насељима.

Према Грујичићевим ријечима, договорено је обезбјеђивање 50.000 КМ за електрификацију заселака у Поточарима и Карачићима, од којих ће пет одсто обезбиједити општина, дио Електродистрибуција, а већину износа Министарство за људска права и избјеглице.

Остале Вијести