НОВОСТИ

Одређивање притвора Савчићу – задња кап стрпљења

10/08/2021

Борачка организација Републике Српске саопштила је вечерас да је одређивање притвора предсједнику БОРС-а Миломиру Савчићу прелило задњу кап стрпљења према највишим судским институцијама БиХ, те да ће се након консултација са највишим руководством Организације одлучити о даљим корацима.

 

Борачка организација Републике Српске

Борачка организација Републике Српске

 

„Ако је данас постојала искра наде о правичном суђењу генералу Савчићу – она се истопила и претворила у пламен отпора према највишим судским институцијама БиХ“, наведено је у саопштењу.

Из БОРС-а питају да ли ће се под притисцима затворити историјска читанка 1992-1996. године о часној борби српског народа за слободу и отаџбину Републику Српску, као и да ли се, послије оваквог суђења, мора тражити правда на неким другим мјестима или да се бар једанпут повјерује у правичност и једнакост пред судовима.

„Да ли је генерал Савчић имао бар једну једину шансу која се зове борба за право слободе или мора у казаматима чекати правду?“, запитали су борци.

Из ове организације питају да ли је крајње вријеме да судске институције саслушавају часног генерала па да му пресуде?

„Морамо ли понављати историјске грешке и чекати да нам пресуде као онима у Пребиловцима, Старом Броду, Јадовну, Градишци, Козари и светом мјесту Крагујевцу?“, наведено је у саопштењу.

Суд БиХ одредио је данас притвор генералу Миломиру Савчићу  “због кршења мјера забране у његовим иступима у јавности”, а његов адвокат Миодраг Стојановић најавио је жалбу на ову одлуку.

Извор: РТРС

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести