НОВОСТИ

Петрић: Посматрачи немају увид у бројање и попуњавање формулара

11/10/2022

Бивши члан Централне изборне комисије Бранко Петрић рекао je да посматрачи који ће бити присутни на поновном бројању гласачких листића за функцију предсједника и потпредсједника Републике Српске физички немају увид у бројање и попуњавање формулара, те да се не може са сигурношћу рећи до када ће процес поновног пребројавања трајати.

 

 

– Посматрачи су у одређеним просторијама и није им дозвољено да прилазе дијелу гдје се броје гласачки листићи, а при сваком покушају да то учине били би одстрањени – појаснио је Петрић.

Петрић је истакао да посматрачи могу само видјети попуњене формуларе и до сада се ниједном није догодило да постоје примједбе.

На питање да ли се може процијенити до када ће овај процес поновног бројања трајати, Петрић је навео да је то немогуће са сигурношћу рећи.

– Поновно бројање се поклапа и са бројањем гласова пристиглих путем поште и то се преклапа једно са другим, тако да би о томе када ће посао бити завршен могли једино знати они који су цијелу ствар око избора довели у овакву ситуацију – закључио је Петрић.

Централна изборна комисија јуче је, на хитној сједници у Сарајеву, издала наредбу да се на територији Републике Српске и Брчко дистрикта поново преброје гласови за ниво предсједника и потпредсједнике Републике Српске.

 

 

Остале Вијести