НОВОСТИ

Реакција на нападе Јелене Тривић

17/08/2022

Јелена Тривић се поново обрушила на АТВ и то у жељи да минимизира значај ски-центра на Мањачи. Ничим изазвана реферисала се на изјаве госта у нашим Централним вијестима. На овај бесмислени напад, одреаговао је уређивачки колегиј АТВ-а, чију реакцију преносимо у потпуности:

 

 

Уважена госпођо Тривић,

Јасно је да водите своју кампању и Ваш је избор на који ћете начин то да радите, али Вас упозоравамо да константним помињањем АТВ-а, по ко зна који пут обиљежавате све запослене у нашој медијској кући.

Није нам јасно због чега су Вам у Вашој политичкој борби пуна уста приче о кући у којој ради више од 150 људи, свих политичких, националних и вјерских увјерења и убјеђења. Притом, неки од нас овдје раде и више од 20 година.

Бјежите од разговора, интервјуа, врло често и од давања изјаве, а онда по друштвеним мрежама “храбро” нападате наш посао, рад и покушавате утицати на уређивачку политику.

Могли бисмо тако, госпођо Тривић, помислити да стојите иза оних срамних и неправедних санкција које смо претрпјели почетком године.

Ваше је право и да водите протесте за одређене медије, док горепоменуте, неправедне санкције нашој кући нисте ни поменули. То би се, можда, од кандидата за једну од најозбиљнијих функција могло очекивати. Ви добро знате зашто је то тако.

А, пошто су Вам пуна уста приче о праву и законитостима, молимо Вас и да се упознате и са, ауторским правима, односно онима који се тичу коришћења туђих права на аудио и визуелни садржај. Преузимање нашег видео прилога, без претходне дозволе, је озбиљно кршење ауторских права, како по нашем закону, тако и по правилима друштвене мреже на којој сте га објавили. Неколико таквих прекршаја може довести до гашења Ваше странице, али се ми таквим стварима не бавимо.

Ми смо озбиљна медијска кућа, а вјерујемо да сте и Ви озбиљан политичар, те Вам се више неће поткрасти грешка да, ничим изазвани, у било какав негативан или политички контекст доводите АТВ.

Молимо Вас, распитајте се како се опходи према медијима и шта значи бити јавна личност, па о томе можемо дискутовати у некој од наших емисија у које Вас често, додуше неуспјешно, зовемо.

Угодан дан Вам жели уређивачки колегиј АТВ-а!

 

извор: atvbl.rs

Остале Вијести