НОВОСТИ

Хеликоптерски сервис Републике Српске успјешно транспортовао трудницу из Сарајева за Загреб

16/10/2021

Хеликоптерски сервис Републике Српске у посљедња три дана имао је више позива за потребом Ваздушног медицинског транспорта (ВМТ) из свих дијелова БиХ, па је тако, између осталог, хеликоптер овог сервиса јуче успјешно транспортовао трудницу из болнице у Сарајеву за Загреб.

 

Хеликоптерски сервис Републике Српске

Хеликоптерски сервис Републике Српске

 

У четвртак 14. октобра извршен је ВМТ пацијента из Фоче према УКЦ Републике Српске у Бањалуци. Јуче, 15 октобра, у сложеним метеоролошким условима, на основу захтјева из Опште болнице у Сарајеву, извршен је успјешан ВМТ труднице у 21. неђељи трудноће, из Сарајева за Загреб. И данас, 16. октобра, припадници ХсРС су ангажовани на извршењу два ВМТ – а, из Бањалуке за Требиње и из Тивта за Бањалуку.

„У складу са својом основном намјеном, Хеликоптерски сервис Републике Српске успјешно наставља са извођењем операција Ваздушног медицинског транспорта у циљу што бржег и ефикаснијег медицинског збрињавања становника Републике Српске али и свих становника БиХ који, на основу оправдане медицинске индикације, такође могу да захтијевају овакав вид транспорта”, кажу у Хеликоптерском сервису Републике Српске.

Из досадашњег искуства припадника ХсРС у извођењу операција ВМТ, неријетко су у току дана извођена два и више ваздушна медицинска транспорта пацијената.

 

Хеликоптерски сервис Републике Српске

Хеликоптерски сервис Републике Српске

 

“То је знак да институције и медицинске установе у БиХ и региону препознају успјешан, организован и професионалан рад ХсРС, али и повјерење грађана што је посебан значај припадницима ХсРС и велика одговорност да буду увијек на располагању свима којима је помоћ потребна, због чега је ХсРС и успоставио систем свакодневног дежурства за ове потребе”, наводе у Хеликоптерском сервису Републике Српске.

У току ове године припадници ХсРС успјешно су извршили 32 ВМТ, укључујући и данашње двије операције.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести