НОВОСТИ

Чубриловић: Митрополит Јоаникије достојан трона часне Митрополије

05/09/2021

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић је у честитки митрополиту црногорско-приморском Јоаникију истакао данас да је Српска православна црква и Митрополија црногорско-приморска добила архијереја достојног трона Светог Петра Цетињског и других пастира часне митрополије.

 

Митрополит Јоаникије достојан трона часне Митрополије

Митрополит Јоаникије достојан трона часне Митрополије

 

“Дубоко сам увјерен, високопреосвештени митрополите, да ћете као вјерни познавалац душе свога народа, зналачки користећи своје драгоцјене таленте и богато двадесетдвогодишње архијерејско искуство, бити кадри, мудри и вјешти да извидате ране на тијелу повјерене Вам митрополије, и да ћете је здраву, чисту, свијетлу и беспријекорну успјешно водити путем Христове љубави”, рекао је Чубриловић.

Он је, у своје и у име Народне скупштине, упутио честитку митрополиту црногорско-приморском Јоаникију поводом устоличења на трон под сводовима древног Цетињског манастира, саопштено је из Народне скупштине Републике Српске.

“Са надом да ће Вам Свети Петар Цетињски и остали свети претходници молитвено бити на помоћи, срдачно Вас поздрављам и желим срећно и благословено предстојеће архипастирско дјело и свако добро од Господа! На многаја љета, високопреосвештени митрополите Јоаникије”, наглашава се у честитки.

Митрополит црногорско-приморски Јоаникије устоличен је на свечаној Светој архијерејској литургији у Цетињском манастиру.

 

Остале Вијести