НОВОСТИ

Лукач: Поштоваћу одлуке Народне скупштине

22/10/2021

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач изјавио је данас на Јахорини да је његова обавеза, као министра, да поштује одлуке Народне скупштине Републике Српске и да ће се тако и понашати.

Драган Лукач

На питање новинара да ли подржава забрану дјеловања Агенције за истраге и заштиту БиХ и Обавјештајно-безбједносне агенције на територији Републике Српске и формирању истих у Српској, Лукач је одговорио да су то субјективна питања.

– Не ради се уопште о томе да ли ја нешто подржавам или не. Чули сте став Републике Српске, а чућете и Народне скупштине. Моја обавеза је да поштује њихове одлуке – рекао је он.

На питање да ли је тачно да се неки министри у Влади Републике Српске нису сагласни са израдом нових законских рјешања о враћању надлежности, Лукач је рекао да то питање треба упутити министрима који кажу да нису сагласни.

– Ја сам члан Владе и радим све оно што Влада изгласа на својим сједницама – додао је Лукач.

Он је рекао да опозиција прича своје приче и да има право на своје мишљење и констатације, као и сви други који учествују у политичком животу.

– Ја никоме не окрећем леђа, нити ударам у леђа. Оно што радим, радим отворено и своје мишљење износим отворено, а не иза леђа и по кулоарима – истакао је Лукач.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести