НОВОСТИ

Америка показује непријатељство, Српска ће доносити тешке одлуке

21/10/2023

Санкције које су Сједињене Америчке Државе увеле дјеци предсједника Републике Српске представљају наставак притисака на Милорада Додика и институцију коју он представља. На дјелу је оркестриран напад на Републику Српску и њену борбу у одбрани уставних надлежности, јасан је Додик. Огласио се и званични Београд. Иста матрица примјењује се према свим Србима у региону, поручио је предсједник Србије Александар Вучић.

 

 

Схвативши да не могу демократским путем да сломе предсједника Републике Српске, самопрозвана највећа демократија свијета, још једном је посегла за старим методама – санкцијама. Након Додика и других политичких представника Српске, на америчку црну листу стављена су и дјеца предсједника Српске.

Предсједник Српске каже да Америка показује непријатељство према Републици Српској.

– То што они покушавају да сад сведу све на Милорада Додика и његову породицу, то су стари штосови империјалиста. Да су Американци имали имало доказа за Милорада Додика да је у криминалу, о којем су овдје говорили годинама, мислите да би ја стајао овдје пред вама? – каже Додик.

Иза свих беспоштедних напада Сједињених Америчких Држава којима је изложена Српска, каже Додик, стоји давно обећање Американаца дато Алији Изетбеговићу, да ће учинити све да развласте Републику Српску и спроведу план централизације БиХ како би све одлуке доносило политичко Сарајево.

– Они хоће да склоне људе од ауторитета, који не дозвољавају и хоће да пригрле Дејтонски споразум и оно што је нама Дејтон дао и у том погледу не желимо да изгубимо ниједну надлежност. Отели сте нам 90, не можете више ниједну – јасан је Додик.

Предсједник Србије оцијенио је санкције уведене Додиковој дјеци као континуитет притисака на српски народ у региону од Космета до Црне Горе, а на одлуку америчког Министарства финансија имао је саркастичку поруку.

– Хвале се како су увели санкције Додиковој дјеци. Честитам вам на храбрости јунаци. Свака вам част јунаци. Ајде видите и унуцима да уведете санкције. Ајде још нешто тако да урадите – рекао је Вучић.

Западна демократија предвођена Сједињеним Америчким Државама претворила се у најгору диктатуру, сматра политички аналитичар Стевица Деђански. Диктатуру у којој не познају ни правду ни морал.

– Као што је својевремено дванаест беба, великомученика бањалучких, захваљујући њиховој демократији и недостатку кисеоника настрадало, тако исто данас доносе несрећу свуда по свијету. Онда смо дошли до тог нивоа да се уводе санкције, хајде људима, политичарим,а али данас почињу да се уводе и дјеци – каже Деђански.

Одлуком да уведу санкције дјеци предсједника Републике Српске, Американци показују да имају само један циљ – да учине све што могу да наштете Милораду Додику, каже делегат Клуба српског народа у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Радован Ковачевић, јер су схватили да ако не сруше Додика, тешко ће моћи да сруше Републику Српску.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести