НОВОСТИ

Анђелковић: И Срби да поднесу низ резолуција о злочинима над њима

22/05/2024

Политички аналитичар Драгомир Анђелковић је рекао да, након антисрпске резолуције о Сребреници, Срби треба да поднесу низ резолуција у УН о злочинима извршеним над њима.

Драгомир Анђелковић

Он је истакао да свакако треба поднијети низ резолуција, од злочина током Другог свјетског рата, преко “Олује” и свега што се дешавало на примјер Србима у Сарајеву.

 

– Ако већ почиње рат резолуцијама, онда у том рату и ми морамо да будемо активни – истакао је Анђелковић за Срну.

 

Коментаришући информације да ће Њемачка представити пред Генералном скупштином УН резолуцију о Сребреници, Анђелковић је указао да је Њемачка извршила класичан геноцид и над Јеврејима и над другим народима током Другог свјетског рата.

 

– Она и тај геноцид прихвата, а учинила је многе ствари које и даље нису оцењене на прави начин као геноцид – рекао је Анђелковић.

 

Он је додао да је довољно сјетити се масовног стријељања талаца широм Србије 1941. године, од Крагујевца, Краљева до Крушевца, гдје је пострадало много више људи него у пропагандној причи о Сребреници.

 

Подсјећајући да УН немају резолуцију којом се осуђује оно што је Њемачка урадила 1941. године у Србији и што је много већи злочин од онога из Сребренице, Анђелковић указује да сада Њемачка представља резолуцију о Сребреници.

 

– Ради се о уистину о нечему што потврђује двојне стандарде који важе међу евроатлантским силама – рекао је Анђелковић.

 

Сједница Генералне скупштине УН на којој би требало да буде разматран приједлог резолуције о Сребреници биће одржана сутра, објављено је на страници Генералне скупштине УН. Гласање о резолуцији одгађано је неколико пута.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести