НОВОСТИ

Асоцијација “Ствараоци Републике Српске”: Подршка Додику у борби за очување Српске

14/08/2023

Из Асоцијације “Ствараоци Републике Српске” оцијенили су да је оптужница против демократски изабраног предсједника Републике Српске Милорада Додика заснована на лажним правним и злонамјерним политичким аргументима, те му изразили пуну подршку у бескомпромисној борби за заштиту и очување темељних вриједности Републике Српске.

 

Из Асоцијације су осудили и одбацили оптужницу припремљену у, како кажу, муслиманском Сарајеву и у мјешовитој америчко-шмитовској кухињи.

 

Асоцијација је дала пуну подшку Додику за храбру и бескомпромисну борбу коју води заједно са руководством Српске у заштити и очувању темељних вриједности Републике Српске, њених демократских институција створених још прије рата у БиХ, као и поштовању слободно изражене изборне воље њених грађана.

 

– Ми који смо заједно са народом и нашом војском одбранили Републику Српску поручујемо свима који кроз исконструисане оптужнице и разноразне санкције најодговорнијим људима наше земље покушавају додатно урушити Српску да то нећемо ни по коју цијену дозволити – наводи се у саопштењу које је потписао предсједник Асоцијације Стеван Медић.

 

Из ове асоцијације су поручили да ће заједно са руководством бранити Српску истим жаром и снагом као и кад је стварана.

 

Они су најавили да ће поводом ове ситуације у недјељу, 20. августа, бити одржана сједница Координационог одбора Асоцијације.

 

Тужилаштво БиХ подигло је у петак, 11. августа, оптужницу против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора Службеног гласника Републике Српске Милоша Лукића због неизвршавање одлука Кристијана Шмита. Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести