НОВОСТИ

Бјелица: Млади да стану заједно у одбрану наше светиње – Републике Српске

18/11/2023

Савјетник предсједника Републике Српске Урош Бјелица позвао је младе Источног Сарајева и Сарајевско-романијске регије да у понедјељак, 20. новембра, дођу на народни скуп “Бранимо Српску” у Источном Новом Сарајеву и заједно стану у одбрану Републике Српске, њених институција, имовине, слободе и опстанка српског народа.

 

 

– На то нас посебно обавезује наш град – Источно Сарајево, који је колијевка Републике Српске и настајао је у најтежим временима. И тада је уз њега и уз Републику Српску стајао народ, посебно сарајевски Срби коју су прошли најтежу голготу у протеклом рату. Данас, у овим, можда најизазовнијим временима од завршетка рата, морамо сви заједно, јединствено да се супроставимо онима који не престају да кидишу на Републику Српску, која је наш завјет, наша отаџбина – истакао је Бјелица у изјави за Срну.

Он је навео да су прошле скоро три деценије од завршетка Одбрамбено-отаџбинског рата, али потомци оних који су нас убијали, силовали српске мајке и сестре, палили села и градове, засипали осиромашеним уранијумом не могу да се помире са чињеницом да је Република Српска реалност, те свакодневно, на разне начине, настоје да је униште.

– Зато сви, а посебно ми млади, морамо да дигнемо свој глас и да бранимо нашу светињу – Републику Српску и њене институције, јер без Српске неће бити ни нас на овим просторима – рекао је Бјелица.

Подсјетивши да су у Палама, српској престоници, рођене прве републичке институције, Бјелица је нагласио да је то додатна дужност и част за становнике из општина града Источно Сарајево да се у што већем броју одазову и присуствују скупу “Бранимо Српску”.

Он је додао да са тог скупа мора јасно и гласно бити поручено да ће Република Српска бити одбрањена, да је она реалност и да неће проћи никакви напади и насртаји који воде само једном – уништењу Српске и отварању простора за унитарну БиХ.

– Источно Сарајево је од стратешког значаја за Републику Српску и ми, његови становници морамо показати да нам је то понос, а не терет и да попут наших предака страдалих у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату храбро и достојанствено покажемо да знамо ко смо, шта смо и шта бранимо, а браним светињу и завјет наших предака – Републику Српску – поручио је Бјелица.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести