НОВОСТИ

БОРС: Федералним званичницима смета све што је српско

18/12/2023

Борачка организација Републике Српске саопштила је да је БиХ изгледа једина земља у свијету гдје се ограничава и кажњава слобода мишљења и говора и да федералним политичким круговима и званичницима смета све што је српско – бивши и садашњи предсједници Републике Српске, право српског народа на своје ставове, мишљење и Републику Српску.

 

 

То показује кривична пријава коју је федерални министар унутрашњих послова Рамо Исак поднио против начелника Сокоца Милована Бјелице, навели су из БОРС-а и поручили да је та организација уз републичке институције, свако изабрано лице, градоначелника и начелнике свих општина и градова у Републици Српској, па тако и Милована Бјелицу са Сокоца који је дао огроман допринос у стварању Српске.

У саопштењу БОРС-а наведено је да је Милован Бјелица, говорећи о предсједницима Републике Српске, међу којима и Радовану Караџићу, говорио о историјским чињеницама којих се српски народ и Борачка организација не стиде.

– Ако је Рамо Исак тако досљедан у борби за наводну истину, зашто Тужилаштву БиХ није пријавио, а као федерални министар полиције није санкционисао, свакодневна окупљања у Федерацији БиХ на којима се велича такозвана Армија БиХ и упућују увредљиве поруке Србима? – упитали су из Борачке организације Републике Српске

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести