НОВОСТИ

Братић: Суђење Додику – наставак рата неоружаним средствима

07/02/2024

Адвокат Душан Братић оцијенио је да суђење предсједнику Републике Српске пред Судом БиХ у Сарајеву представља наставак рата неоружаним средствима борбе.

Братић је указао да је ријеч о посебним облицима ратовања, првенствено психолошко-пропагандним дејствима и покушају утицаја на званичнике који сада одлучују у име српског народа у БиХ.

 

– То је данас Додик, сутра ће то бити неко други и тај назови судски поступак има само ту сврху да се гази воља српског народа, да се даље растачу српске земље и да се разбија јединство српског народа – рекао је Братић.

 

Он је истакао да због такве функције суђења данас сви Срби треба да подрже и бране Додика без обзира на политичка и идеолошка размимоилажења.

 

– Чак и ако он није најбољи и ако је нешто и грешио, све је то минорно у односу на потребу да сви пружимо отпор таквим поступцима, које, пре свега, изводе САД и њихови сарадници и савезници – навео је Братић за Срну.

 

Он је увјерен да је суђење Додику најобичнија фарса и да зато и нема потребе да се говори о судским детаљима, јер је јасно шта је сврха процеса, исто као што је јасно и да то српски народ мора да схвати.

 

У Суду БиХ у понедјељак, 5. фебруара, одржано је рочиште у процесу против предсједника Републике Српске Милорада Додика на којем је Тужилаштво БиХ представило оптужницу, а одбрана изнијела концепт одбране констатујући да се оптужницом руши суверенитет БиХ и затражила изузеће судије Сене Узуновић која се у судници појавила умјесто Мирсада Стрике.

 

Бивши директор Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица Милорад Којић рекао је Срни да је Узуновићева током рата била припадник такозване Армије БиХ, и то помоћник командира, те да је након тога обављала правосудну функцију у суду у Коњицу, што ствара оправдану сумњу да не може бити непристрасна.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести