НОВОСТИ

Ћеранић: Суђење Додику политички процес чији су креатори у британским и америчким амбасадама

31/01/2024

Судски процес против предсједника Милорада Додика и в.д. директора Службеног гласника Милоша Лукића је политички процес чији су креатори у британским и америчким амбасадама, изјавио је Предраг Ћеранић, декан Факултета безбједносних наука у Бањалуци у емисији “Српска пред судом”.

Одлука о раздвајању процеса против Додика и Лукића донесена је на пречац, усљед политичких притисака да рочишта буду чешћа, а главни циљ је политичка елиминација Миорада Додика, каже Ћеранић.

 

– Не желе они затворске мјере. Политичка елиминација је циљ који су пред себе поставили страни центри моћи који желе политичку елиминацију Срба, а то ће постићи политичком елиминацијом Додика. Створиће све претпоставке за потпуно девастирање Српске како Срби не би били више проблем у походу на исток – поручио је Ћеранић.

 

“Република Српске је извориште сваког зла”, “Срби коче било какав договор са представницима остала два народа”, “предсједник Додик долази из криминалног миљеа”, постала је устаљена матрица западних амбасада, наглашава Ћеранић.

 

Ћеранић се дотакао и опозиције у Републици Српској, која тврди да ово није суђење Српској, већ политичару Додику.

 

– То јесте суђење Републици Српској и покушај да она буде ликвидирана. Отимањем имовине, наша природна богатсва стављамо на “изволите” страним компанијама иза којих управо стоје они који су и наручиоци оптужнице – рекао је Ћеранић.

 

Из Тужилаштва и Суда БиХ “цуре” информације одређеним медијима, и добијају их чак прије и адвоката Додика и Лукића.

 

– Иду “свом силом” да осуде Додика, али неће успјети у томе. Мислим да ће он владати Српском још дуго година, јер је у најтежим тренуцима успио да сачува њене институције – рекао је Ћеранић.

 

Геополитичке прилике у свијету се значајно мијењају.

 

– Руководство Републике Српске све то помно прати и реаговаће на прави начин у сваком тренутку – додао је Ћеранић.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести