НОВОСТИ

Цвијановић: Намјера је да се обрачунају са Додиком и званичницима Српске који желе стати у крај мешетарењу странаца

14/10/2023

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић рекла је да је невјероватно шта све морамо слушати од амбасадора и разних међународних представника, те да све ово постаје више него дегутантно.

 

 

– Прво нам из ОХР-а долази море нетачних информација о именовању високих представника да би Кристијан Шмит барем тако, извртањем чињеница, прибавио себи легалитет иако није прошао процедуру предвиђену Дејтонским споразумом.

Онда нам амерички амбасадор “објашњава” да Милорад Додик, који годинама излази на изборе и побјеђује, не говори у име свих грађана Републике Српске, претендујући ваљда да он као страни амбасадор, говори у њихово име – истакла је Цвијановић за Срну коментаришући посљедње медијске иступе МарФија.

Она је навела да је МарФи у свом интервјуу поменуо Милорада Додика 13 пута и упитала да ли је то нормално?

– Ово све постаје више него дегутантно, а намјера је обрачунати се са свима онима, а првенствено Милорадом Додиком, који желе у складу са изборном вољом бирача да проводе свој политички мандат.

Али њима смета што се у том политичком мандату настоји стати у крај разним мешетарења и манипулацијама око уставних рјешења којима се нелегално настоји централизовати БиХ и потчинити и умањити реални уставни капацитет Републике Српске стварајући неки измишљени уставни капацитет БиХ који она није добила Дејтонским споразумом – нагласила је Цвијановић.

Она је нагласила да је то манипулисање уставом само штетило БиХ и крајње је вријеме да се престане са таквим експериментисањима.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести