НОВОСТИ

Цвијановић: Смрћу Горана Маунаге Српска и новинарска заједница изгубили изузетног професионалца

10/03/2024

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић упутила је породици, колегама и пријатељима телеграм саучешћа поводом смрти новинара Горана Маунаге, истичући да су Република Српска и новинарска заједница изгубили изузетног професионалца, човјека посвећеног струци и заљубљеника у писану ријеч.

 

 

– Дубоко ме потресла вијест о трагичној погибији Горана Маунаге, дугогодишњег новинара са богатом и плодном каријером. Изражавам дубоко саучешће породици, пријатељима и колегама – навела је Цвијановићева у телеграму саучешћа.

 

Горан Маунага /65/, дугогодишњи новинар Гласа Српске, Независних новина и Новинске агенције Републике Српске – СРНА погинуо је у стравичној саобраћајној несрећи која се јуче догодила у Доњој Љубогошти код Пала.

 

Маунага је рођен 11. марта 1959. године у Сарајеву, гдје је завршио основну и средњу школу, док је на Факултету политичких наука у Сарајеву, одсјек журналистика, дипломирао 1984. године.

 

Каријеру је почео 1987. године у Вечерњим новостима, а највећи дио радног вијека – од 2008. до 2018. године провео је радећи у Гласу Српске.

 

Претходно је три године провео у Независним новинама, а након одласка из Гласа био је шеф дописништва Новинске агенције Републике Српске – СРНА у Источном Сарајеву.

 

Објављивао је текстове у бројним листовима широм региона, а током грађанског рата у БиХ био је уредник и новинар у листовима Српска војска и Јавност.

 

За објављене текстове добио је бројне награде, како од новинских кућа у којима је радио, тако и од асоцијација са којима је сарађивао.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести