НОВОСТИ

Ђурђевић: По “Шмитовом законику” суди се Српској

13/02/2024

Предсједник Скупштине града Бијељина Александар Ђурђевић оцијенио је данас да је суђење вршиоцу дужности директора Службеног гласника Републике Српске Милошу Лукићу суђење Републици Српској по, како је навео, “Шмитовом законику”.

– Није ово суђење Лукићу, него Републици Српској за коју се Лукић свјесно жртвовао. Немојте то да заборавимо – објавио је Ђурђевић на друштвеној мрежи Фејсбук.

 

Он наводи да се Лукићу по “Шмитовом законику” суди зато што је као директор “Службеног гласника Републике Српске” објавио у том гласнику оно што је усвојила Народна скупштина Републике Српске.

 

– Лукић је дошао на мјесто директора Службеног гласника знајући да га ово све чека, спреман на жртву и кад су многи побјегли са тог мјеста – закључио је Ђурђевић.

 

Пред Судом БиХ данас је одржано рочиште у поступку против вршиоца дужности директора “Службеног гласника Републике Српске” Милоша Лукића због непоштовања одлука Кристијана Шмита, а испред комплекса правосудних институција окупио се велики број грађана и званичника из Републике Српске који су дошли да га подрже.

 

Суд БиХ је данас одлучио да суђење Лукићу буде настављено 6. марта у исто вријеме када и предсједнику Републике Српске Милораду Додику, иако није донесена одлука о томе да ли ће ова два предмета бити спојена, као и о томе да ли ће судија Сена Узуновић бити изузета.

 

Лукићу и Додику суди се у Суду БиХ због непоштовања одлука Кристијана Шмита.

 

Поступак против Лукића одвојен је од поступка који се пред Судом БиХ води против предсједника Републике Српске Милорада Додика на рочишту 17. јануара.

Остале Вијести