НОВОСТИ

Додик: 9. јануар је Дан Републике и то нико не може да забрани

03/01/2024

Девети јануар је Дан Републике, то не може да буде ниједан други дан и ми ћемо остати привржени том датуму, поручио је данас предсједник Републике Српске Милорад.

 

 

– Не може неко са стране доћи и нама рећи шта ћемо обиљежавати. То је исто као кад би неко дошао и нама рекао да 7. јануар није Божић, тако ми то гледамо – рекао је Додик у Бањалуци.

Он је подсјетио да је Република Српска настала 9. јануара 1992. године, а да је касније Уставни суд БиХ, односно стране и бошњачке судије у овом суду окарактерисале да, како каже, тај датум неког вријеђа, иако не вријеђа никога.

– 9. јануар је истински и исконски дан који смо ми Срби на овим просторима одредили. Одрећи се тог дана, једнако је одрећи се себе, своје историје, погазити све, прихватити да сте спремни да слушате диктат муслимана и странаца и на тај начин мијењате свој карактер и обиљежје, а то није могуће – истакао је Додик.

Он је нагласио да су Срби 9. јануара донијели одлуку историјског карактера коју су потврдили на референдуму на којем су јасно рекли да је 9. јануар Дан Републике.

– Не постоји сила која би то могла да забрани – поручио је Додик и додао да је поносан на народ који се окупља тог дана.

Остале Вијести