НОВОСТИ

Додик: БиХ ће изгубити у политичком процесу пред неуставним Судом

02/12/2023

БиХ ће изгубити на неуставном Суду БиХ у политичком процесу који се води против мене као предсједника Републике Српске и директора Службеног гласника Српске Милоша Лукића, рекао је данас предсјеник Српске Милорад Додик.

 

 

Додик, који је у Лакташима присуствовао стручно-консултативном састанку о новонасталој ситуацији у вези са судским поступком против њега и Лукића, рекао је да је поступак покренут пред неуставним Судом.

– Због велике заинтересованости академске заједнице, правне струке, одржан је конститутивни састанак о политичком процесу који се води против мене и директора Службеног гласника Српске на нивоу правосуђа БиХ. Окупили смо се како би саслушали све добронамјерне људе који желе да својим сугестијама, опсервацијама и увидима дају допринос у одбрани пред лажним Судом БиХ, који је такав какав јесте – неуставан и који прихвата да нелегални и неизабрани тзв. високи представник покрећу поступак против легално изабраног предсједника и директора Службеног гласника – рекао је Додик.

Министар за научнотехнолошки развој и високо образовање Републике Српске Жељко Будимир рекао је да је процес против предсједника Српске напад на институције Републике Српске и да је потребан најшири фронт одбране интереса институција Српске пред неуставним Судом БиХ.

– Данас је и струка и наука говорила у ком смјеру треба да идемо у одбрани националног интереса Републике Српске и српског народа у БиХ – навео је Будимир.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести