НОВОСТИ

Додик даровао златником 25 беба рођених на 9. јануар; Дјеца будућност и симбол слободе

10/01/2024

Предсједник Републике Српске Милорад Додик поводом обиљежавања Дана Републике Српске даровао је златником 25 беба рођених на 9. јануар, и честитао поносним родитељима који су добили нове чланове породице.

Додик је поручио да је с радошћу примио ове лијепе вијести, и изразио наду да ћемо заједно свједочити све већем броју рођене дјеце у Српској.

 

– Радује ме да имам прилику да као предсједник Републике дарујем све бебе рођене на Дан Републике Српске како би од дана рођења наша дјеца осјетила радост овог великог дана. Дјеца су наше највеће богатство, будућност и симбол слободе – рекао је Додик.

 

На иницијативу предсједника Милорада Додика, Република Српска је увела праксу додјеле златника бебама рођеним 9. јануара.

 

У болницама широм Српске на 9. јануар 2024. године рођено је 10 дјевојчица и 15 дјечака.

 

На Универзитетском клиничком центру Републике Српске рођено је шест, у Болници “Свети Врачеви” у Бијељини четири, Болници Градишка три, Универзитетској болници Фоча једно, те у олницама “Србија” у Источном Сарајеву три, “Свети апостол Лука” у Добоју пет, у Зворнику двије и Приједору једна беба.

 

Директори болница уручиће златнике током данашњег дана, саопштено је из Кабинета предсједника Српске

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести