НОВОСТИ

Додик након састанка са привредницима: Остаје најнижа плата од 900 КМ

25/01/2024

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је, након састанка са представницима Уније послодаваца Српске и Привредне коморе, да у Српској остаје најнижа плата од 900 КМ.

 

 

Трагамо за конкретним привредним дјелатностима и услугама и онима који би могли да имају проблеме у пословању. Мораће да доказују да имају тај проблем и држава ће са њима те проблеме рјешавати – рекао је Додик.

Он је истакао да Република Српска жели да сачува квалитетна радна мјеста, али не на уштрб њиховог губитка и послодаваца које, како је рекао, веома цијени и поштује, јер дају допринос развоју Српске.

Предсједник Уније послодаваца Републике Српске Саша Тривић рекао је да ће у наредних седам дана радити на рјешењу проблема, додајући да постоје предузећа која не могу поднијети повећање најниже плате на 900 КМ.

Предсједник Привредне коморе Републике Српске Перо Ћорић рекао је да је разговор био конструктиван и да су анализирани сви сектори, посебно оне који ће бити угрожени.

Састанку у Палати Републике присуствовали су премијер Радован Вишковић, министри финансија Зора Видовић, привреде и предузетништва Војин Митровић, рада и борачко-инвалидске заштите Данијел Егић, као и представници Привредне коморе и Уније послодаваца Српске.

Остале Вијести