НОВОСТИ

Додик: Неће бити толерисани покушаји изазивања немира

14/11/2023

Предсједник Републике Српске Милорад Додик истакао је да окупљања појединих формација и појављивање дјеце у униформама уз ратне повике и заставе уз које су Србима одсијецане главе, не спада у друштвено прихватљиве стандарде достојанственог обиљежавања и да неће бити толерисани никакви покушаји изазивања немира и подизања тензија.

Додик је указао да такве ствари уносе немир и изазивају страх код локалног становништва, те додао да припадници МУП-а Српске само извршавају своје законске обавезе, одржавајући стање безбједности у најбољем реду реагујући на свако кршење истог.

 

– Зато, министре, полако. Разумијем да мораш код својих, али немој прегонити. Чувај здравље – написао је Додик на друштвеној мрежи Икс.

 

Предсједник Републике Српске је истакао да страдање сваког народа треба да буде достојанствено обиљежено и да то Република Српска никада није доводила у питање.

 

Министар за људска права и избјеглице у Савјету министара Севлид Хуртић јуче се током посјете Котор Вароши састао се са члановима Организационог одбора “Марша мира”, који су добили прекршајне налоге и који су саслушани у просторијама МУП-а Републике Српске због ношења заставе са љиљанима.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести