НОВОСТИ

Додик: Српска и “Гаспром” одржали сарадњу на снабдијевању гасом

01/03/2024

Република Српска и “Гаспром” успјели су да одрже сарадњу на снабдијевању гасом и наставиће да раде на повећању испорука, изјавио је предсједник Српске Милорад Додик.

На питање агенције ТАСС у вези са могућношћу повећања испоруке гаса, Додик је рекао да је “свима јасно да је сада компликовано радити са Русијом са Запада”, али да ће Српска наћи начин за то.

 

– Сматрамо да је позитивно то што нас Русија разумије и што је остала у оквирима ранијих споразума који се тичу нас у смислу снабдијевања гасом и ми то цијенимо. То нам даје шансу за боље позиције, за понуде које су привлачне нашој економији и становништву и наставићемо да развијамо баш тај систем – нагласио је Додик.

 

Предсједник Српске и предсједник Русије Владимир Путин потврдили су намјеру да се крећу ка наставку сарадње и повећаним испорукама гаса током састанка 21. фебруара у Казању, подсјећа ТАСС.

 

Додик је у ранијем интервјуу за “Известију” напоменуо да је на крају прошле године потписан споразум са “Гаспромом” за испоруку енергетских ресурса до 2025. године, али није прецизирао која количина и цијена су предвиђене споразумом.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести